Choď na obsah Choď na menu
 


Volný čas

 

Ahojte! Isto by sa nikomu z Vás nepáčilo sedieť celý deň v klietke a nudiť sa. Keď je pri sebe viac morčiat tak sa ešte ako-tak zabavia, ale keď je morča samé ooohromne sa nudí. A preto mám tu pre Vás niekoľko tipov:

1.) ,,Prechádzky na vodítku" - nie sú to tak celkom prechádzky. Morča totiž nesmiete ťahať kam Vy chcete, ale mus´te ísť tam kam chce morča. MORČA NIE JE PES! Morča určite zo začiatku bude vodítko neznášať. Bude pišťať, predné lapky prepchávať cez vodítko a nebude sa mu to páčiť. Z vlastnej skúsenosti to veeľmi dobre poznám. Postupne si však morčiatko zvykne a veľmi rado sa bude prechádzať po trávičke a so záľubou ju chrumkať.Niektoré morčatá si však na vodítko NIKDY nezvyknú.

2.) Výbeh po miestnosti- jednoducho morčiatko pustíte po izbe, ale nikdy po takej kde máte koberec lebo ho budete mať celý ,,pocikaný" a ,,pokakaný" morčacími .... . Z podlahy sa do dá ľahko vyčistiť, ale rátajte aj s tým. Medzi ďaľšie nástrahy výbehu po izbe patrí aj to že morčiatko sa veeeľmi rado hrá na schovávačku a občas mu môžu zachutiť aj káble od počítača :-/.

3.) Maznanie sa s morčiatkom- morčatá zbožnujú hladkanie a maznanie! Môžete s ním tráviť toľko času koľko len chcete!! (Pravdaže kým im nezačnete ,,liezť na nervy".)

 

4.) Výbeh na trávičke- najobľúbenejčia skupinková činnosť morčiatok. V letných dňoch ich tak môžeme nechať celý deň ale musíme zabezpečiť tieň, prístup k vode a nejaké ovocie. Večer ked ich dáme späť do klietky podávajte aj zrno.                                                              

 

 

Obrazek

 

 

 

 

vodítko

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.