Choď na obsah Choď na menu
 


Strava

 

Strava

Čo mám dať morčaťu jesť???

  • ovocie- morčatu ho môžete dávať bez obmedzenia. Vhodné sú napr. jablká, grepy, mandarínky, a veľmi obľúbené melóny. Dávajte si však pozor na hrušky- ak ich vaše morča spapá veľa môžu mu uškodiť.

  • zelenina- takisto ju môžete morčaťu dávať koľko mu len hrdlo bude ráčiť a stačiť. Vhodná je napr. mrkva aj s vňaťov, červená repa, paradajky, paprika, petržlen. Kaleráb a karfiol môžete podávať tiež, ale s mierov - veľké množstvo nafukuje. Nevhodné sú staré listy z kapusty! JEDOVATÉ!- aj pre ľudí zelené zemiaky, zemiakové klíčky a surová fazuľa!!

  • zelené krmivo - morča by tiež malo mať dostatok (najmä v lete lebo v zime ho asi nenájdete.). Keď´budete na prechádzke morčiatku môžete odtrhnúť čerstvej trávičky, listy púpavy alebo prasličku, žihľavu či kostihoj! Dávajte si však pozor na to kde to trháte!! Aby vaše morča záhadne neochorelo!

  • Seno- treba morčaťu  tak isto podávať každý deň!

Veľmi dobré je ak môžete morčiatku zabezpečiť výbeh na záhradke. Môže sa na trávičke pásť celý deň. Nezabudnite však najmä v horúcich dňoch zabespečiť tieň a vodu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.