Choď na obsah Choď na menu
 


Klietka

 

Klietka

Kietka by mala byť dostatočne veľká ( t.j. min. 65/35/30 )  aby sa v nej morčiatko dobre cítilo. Môže byť z plastu, kovu, dreva....  Tak isto sa používajú aj plastové klietky alebo akváriá .Veľmi luxusné sú tzv. ,,morčačince " - sú to klietky  na spôsob zajačinca.

Tip: Urobte si klietku sami. poobzerajte sa okolo! Neleží niekde zabudnutá debnička, kôš na prádlo alebo niečo podobné? Potom už len stačí zapojiť fantáziu a klietku máťe raz-dva!

Podstieľka

Ako podsteľku zvyčajne používame piliny, ale veľmi dobrá je aj podstieľka pre mačky -ktorá je síce drahšia ale veľmi dobre saje a je aj úsporná. Niekto však používa aj koberčeky - ale to neodporúčam pretože je to veľmi nepraktické - neustále to musíte prať. ( skúšala som to a aj ich používam ked mi dôjdu piliny)

Piliny-            Výhody:  sú lacné, rýchlo vymenitzeľné, mäkké, pohodlné, teplé

                     Nevýhody: trúsia sa po celej miestnosti ( ak náhodou nemáte akvárium alebo klietku s plastu.)     niektoré dobre nesajú a môžu byť prašné

Tip: Nie je niekde na okolí stolár? Ak áno skúste sa spýtať či nemá hobliny navyše. Možno ušetríte a ešte k tomu sa dostanete ku kvalitným hoblinkám.

Podstieľka pre mačky-      Výhody:  výborne saje, je praktická,  netreba ju tak často meniť, úsporná, netrúsi sa po miestnosti               

                                        Nevýhody:  je pomerne tvrdá, drahá, studená

Klieky - neobyčajné aj bežné. Niektoré sú kúpené, ine doma vyrobené. a niektoré sú orajsné morčacie kráľlovstvá...

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Obrazek

 

 

Takýto výbeh von na trávu morčatá milujú. Skúste im podobný zostrojiť!

 

Obrazek

 

 

Tak toto sú luxusné morčačinceObrazek!

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.